måndag 24 december 2012

Hej världen!, lever och befinner mig i Sverige



Broder.



Anlände till Svea rike i lördags. Fick känna vinden bita i kinderna och snön knarrande under fötterna. Idag har vi för andra gången firat jul. Det blev MASSA julgodis, ännu mera julmat, kalle anka och sällskapsspel. Det känns skönt att vara hemma.

onsdag 12 december 2012

Inte lätt när det är svårt

De senaste dagarna har gått ut på att försöka hålla fyraåringen på bra humör. Han är sjukt trött varje dag när han kommer hem från skolan, vilket inte är så konstigt eftersom har går i skolan 09.10-15.15. Detta resulterar i han blir grinig och förbannad på allt och alla. Så fort jag säger nej till något han vill ha eller göra så brister han ut i gråt och skrik och berättar hur mycket han hatar mig. Idag berättade han att han skulle hälla kokande, brinnande vatten över mig och igår så blev jag kallad för bajs och kiss. Det är tur att jag inte tar åt mig, han kan ju vara den finaste ängeln också.
Varje gång han börja skrika så ber jag honom att sluta och berättar att det inte hjälper att gråta och bli arg för ett nej är ett nej. Och när han säger att jag inte är hans vän och kallar mig massa dumma saker så försöker jag få honom att förstå att det inte är snällt att säga så eller ignorerar hans ord. För om jag inte reagerar så finner han ingen mening med att säga dumma saker. Livet är hårt ibland, känner att ett jullov kommer sitta fint både för mig och barnen. Om 10 dagar åker jag hem till Sverige för att fira jul och nyår, det ska bli så skönt!

torsdag 6 december 2012

Här och nu

Jag fryser om tårna varje morgon när jag vaknar. Egentligen så är det lite värre än så, kan vakna nästan huttrande ibland. Vintern har alltså kommit till London, men inget spår av snö än. Jag har ett takfönster i mitt rum som jag tittar ut genom varje morgon. Men nu för tiden är det så kallt ute att det enda jag ser är ett gnistrande täcke av frost som täcker rutan. Det är fint, men samtidigt känns det lite tragiskt, fråga mig inte varför för det kan jag inte svara på.
Julkalendern förgyller mina kalla morgnar och även ibland julmusik när barnen är lämnade på skolan. Nästa vecka tänkte jag baka lussekatter och pepparkakor med kidsen, längtar efter att få äta min första pepparkaka för i år. Det är jag dessutom värd eftersom jag nu under en veckas tid har ätit bara bra och nyttig mat och lyckats hålla mig undan från sötsaker.
Har nu varit här i strax över tre månader vilket är jätte knäppt, tiden har gått så fort. Längtar efter att få komma hem till Sverige över jul nu. Det är bara två veckor kvar innan jag äntligen får se lite svensk snö igen.

fredag 30 november 2012

Höst eller vinter?


Det spelar ingen roll vad denna årstiden kallas. Idag är andra dagen på min nya inställning till livet. Från och med nu ska jag äta bra, träna, ta tag i saker och se livet som ett äventyr. Jag fastnar lätt i det jag gör och är aningen lat, samtidigt vill jag vara nyfiken på världen.
Fredag idag vilket betyder middag och mys tillsammans med vänner. Jag ska hålla mig borta från vinet och försöka göra vår broccoli och ädelostsoppa så nyttig som möjligt.

torsdag 29 november 2012

Konst, måndag, kaffe och regn


När man får spendera dagen med Ciccan så spelar det ingen roll att det regnar.



Stegen bar oss mot konstmuseet Tate Modern. Där fick vi se väldigt mycket intressant konst men också rätt knepiga saker. Ibland gäller det bara se ut som att man fattar poängen, trots att man har noll koll. Kaffet var gott också!

måndag 26 november 2012

Besök ända från Sveriges rike


Om ni inte vet så har jag en kompis som heter Cecilia. Ibland blir det lite knäppt när vi umgås och folk ropar våra namn hej vilt och båda svarar, MEN hon är fin hon, så det gör inget. Har saknat henne massa.


Det regnade i lördags, vilket det gör rätt mycket i London och vi trippade runt på Portobello market och blev nästan dödade av alla paraplyn.


fredag 23 november 2012

Tavlor gjorda av pärlor

Försöker googla runt på internet för att hitta inspiration till mitt pärlplattspärlande. Hittade då DENNA helt otroliga tjej som gör stora tavlor av pärlor.

torsdag 22 november 2012

När barnen är borta...

passar jag på att leta fram deras gamla pärlor i källaren. Har nämligen varit ledig hela dan och ska inte hämta barnen förrän 18.00. Tanken var egentligen att jag skulle göra knäck men efter att ha varit och handlat allt som behövs märker jag att det är mörk sirap vi har hemma och inte ljus. Då blir man inte så sugen på att gå och handla igen så då fick det va. Skrev istället upp det på inköpslistan, så förhoppningsvis får jag hem det till helgen.

tisdag 20 november 2012

Turista med släkten


Var idag och besökte st paul's cathedral som är en av Europas största katedraler. Tyvärr fick man inte ta kort inne så fick nöja mig med att fota utomhus.
Vi tog trapporna upp till katedralens torn som ligger 87 meter över marken. Trötta ben men maffig utsikt!



Faster med man. Sa när jag var liten att jag skulle gifta mig med honom, men det var för att mina syrror skulle gifta sig med min kusin Niklas, och någon var jag tvungen att haffa. Nu på äldre dar har jag insett att jag nog skippar det där med giftermål.

 

Kommer sakna min fina faster när hon åker hem på torsdag.

måndag 19 november 2012

Lever vidare i min 12-årings-look


Bild: Emmie Karlsson

Finaste överraskningen

Igår var en söndag som de flesta söndagar. Spenderade eftermiddagen på Brick Lane och hamnade till slut på den svenska puben/resturangen FIKA tillsammans med najsiga vänner. Där blev det kaffe och våffla för hela slanten! Det fortsatte att vara en vanlig söndag fram tills jag får ett sms från min faster som skriver "Är på Oxford street, var är du?". Jag blev så sjukt överraskad och lycklig. När jag ringde henne fick jag reda på att hon och hennes man planerat att komma hur länge som helst för att fira hans födelsedag och passa på att säga hej till mig samtidigt. Och detta hade de lyckats hålla hemligt för alla.
Vi bestämde möte i Paddington på kvällen och gick och åt på resturang tillsammans. Vi åt god mat, drack vin och drinkar och pratade om viktig- och oviktigheter i några timmar. Blev så galet glad av att se dem!

måndag 12 november 2012

Den stora frågan, vad ska man äta?

Klockan är bara  fem och det är mörkt, kallt och regnigt ute. Det betyder att jag inte är så sugen på att gå till affären (vilket tar 10 långa minuter). Ska försöka slänga ihop något ätbart av det som finns i min tomma lilla låda i kylen. Ägg, potatis, sallad, smör?, skrumpen broccoli... okej jag överväger att gå och handla ändå. Har dock ingen aning om vad jag är sugen på, livet är hårt ibland. På måndagar lagar jag mat till bara mig vilket gör måndagar tråkiga. Jag får fixa detta.

fredag 9 november 2012

Kära dreads


Det var 2.5 år sedan jag för första gången fick se er. Jag gick från att ha långt tjockt hår till att tova ihop allt till korvar, vissa tyckte att jag var knäpp men jag ångrar mig inte en sekund. Det tog fem timmar för er att bli till, fem timmar av ändlös plåga.


 Vi har varit med om mycket tillsammans som jag aldrig kommer att glömma.


Allt från konstiga frisyrer,


snöbollskrig, (mulning)

 julkonserter,


och klassens slutproduktion.


 Ni bara var där och jag kände mig snygg, lagom cool och hade alltid något att prata om med främlingar.


Tyvärr blev tiden inne för er att försvinna ur mitt liv, jag ångrar det varje dag men känner också att det var det rätta valet. Nu måste jag hitta mig själv, infinna mig i min nya frisyr som enligt vissa får mig att se ut som en tolvåring. Det handlar nog bara om att jag behöver leva upp till håret och go with the flow. Men jag kommer aldrig glömma er mina vänner.

(Bilder tagna av vänner)

söndag 4 november 2012

Guy Fawkes night i Barnes



Guy Fawkes var en man som i början av 1600-talet hade en plan om att spränga det brittiska parlamentshuset. Denna kväll som också kallas "Bonfire night" firas till åminnelse av hans misslyckade kupp.


Barn har gjort dockor föreställande Guy Fawkes som de slänger på det brinnande bålet.





Kvällen började med middag hemma hos Olivia och Julia tillsammans med Sandra och avslutades med MASSA fyrverkerier.


lördag 3 november 2012

Jag försöker fortfarande lära mig:


åt vilket håll man tittar innan man går över gatan.

tyda min värdmammas handstil.

säga "skåp" på engelska.

vilken sida av gatan man står på för att åka åt rätt håll med bussen.

förstå vad indierna säger i småbutikerna.

att säga "sorry?" istället för "what?".

namnen på koppstorlekarna de har på Starbucks.

säga "dancing" på brittisk accent istället för amerikansk.

fredag 26 oktober 2012

Min säng och jag

Kan göra precis vad jag vill! Det är fredagskväll och jag har slutat jobba, inga mer lekar och ingen mer matlagning. Hela kvällen är min! Och jag väljer att bädda ner mig i min säng, titta på film och dricka chai latte medan vännerna är ute och röjer.

tisdag 23 oktober 2012

Påminnelse till mig själv


Alltid är det något som glöms bort.

Bröd har kommit till världen


Jag har aldrig varit den där brödbakartjejen, antagligen har jag aldrig gett det en chans, förrän idag.


Vår houskeeper städade köket grundligt tio minuter innan jag invaderade det, fint va!?


Det blev 16 hamburgerbröd och tre limpor morotsbröd. Inte för att jag vet vad jag ska göra med 16!? hamburgerbröd, men receptet sa så, och varför göra det krångligt och halvera det.

måndag 22 oktober 2012

En sån där mysig höstkväll



Mörkt, småregnigt och rökdoft från skorstenarna. Ena sekunden är hösten deprimerande medan den i nästa är det mysigaste som finns.

söndag 21 oktober 2012

Förtränger tankar


med hjälp av chokladbollar.

På jakt i ruskväder

För några timmar sedan kom det upp en tanke  i mitt huvud; jag ska baka nötkakor! Fantastisk tanke om jag får säga det själv. Problemet börjar med att jag inte hade receptet, jag var alltså tvungen att messa min faster i Sverige som har det. Tyvärr så har jag bara gratis mess till engelska nummer och jag hade inga pengar på telefonen så därför så gick det inte så bra att få iväg nåt. Jag gick då in på facebook för att leta upp någon som kunde messa min storasyster som då kunde ringa min faster och fråga om receptet. Syrran får till slut infon  och försöker få tag på faster som inte svarar.. nehepp. Smart som jag är så kände jag att jag kunde gå och handla i väntan på receptet.
Eftersom jag varit inne hela dan så tänkte jag att jag kunde ta en promenad till det lite större varuhuset som ligger en kvart här ifrån. Jag gick och gick (i regn, mörker och kyla) och kom fram, STÄNGT. Jahopp, då fick jag helt enkelt gå det den lilla butiken Tesco som jag gick förbi på vägen. Väl där så var det mesta utplockat, men jag kom ut där ifrån med smör och ägg, nu var det bara hasselnötterna som saknades. Jag beslutade mig för att gå till den affären som ligger närmst mig, alltså en liten omväg från var jag befann mig just då, allt för nötterna. Väl framme så var det STÄNGT. Alltså, helt otroligt att alla ställen är stängda redan 18.00, vi befinner ju oss i London för tusan. Jag fick helt enkelt knalla hemåt med mitt smör och mina ägg utan att kunna göra en kaka.

lördag 20 oktober 2012

The breakfast club i Soho



Det är inte ofta man känner för att stå i kö i en timme och tjugo minuter för att få äta brunch, men idag var en sån dag.




Jag var först väldigt tveksam till att stället skulle leva upp till de förväntningar jag hade. Men samtidigt, om folk står i kö så länge för att få äta där så måste det vara något utöver det vanliga. Och sannerligen, det var magiskt. Min måltid bestod av färskpressad äppeljuice och en tallrik med svamp, stekt potatis, ägg,, chorizo och feta. Till skillnad från min "lastbilsförarmåltid" så åt de andra pannkakor med bär, wraps och sandwiches. Det fanns så mycket att välja på att man blev helt snurrig. Kan inte säga mer än att det va FANTASTISKT GOTT!

torsdag 18 oktober 2012

Ja han är engelsman, nej han är inte ful, ja vi dejtar



Tredje gången gillt brukar man vell säga?


Igår var jag på min tredje dejt med min engelsman, och jag tycker det är så fruktansvärt fint. Det är inte just att han är engelsman som är fint utan hela dejtingkulturen som finns här. I Sverige skulle man aldrig säga att man "dejtar" någon, där säger man bara att man "träffar" någon. Oftast sker det över en fika, ett litet oskyldigt kafferep sådär. Tyvärr existerar inte ordet "fika" i den engelska ordboken, det är nog därför man alltid ses på en pub och tar en öl.
Det är inte bara att dejta som är fint, han är också fin.

Torsdag, tack pappa

Skulle egentligen haft sovmorgon i morse men eftersom min hostmum skulle på nåt möte så var jag tvungen att gå upp med tuppen (obs, 07.30, obs död). Jag ska egentligen inte klaga eftersom det enda jag gör på morgonen är att göra en kopp te, lyssna på när Chloe läser i typ fem minuter och sedan dricker mitt te medan barnen leker med Ipaden eller målar.
Vid nio lämnades barnen på skolan och dagen fram tills tresnåret spenderade jag med en tysk au pair vid namn Michele. Hon lärde mig tyska, vi kollade på film, drack kaffe och sedan gick vi och handlade. Ytters trevligt hade vi det.
Strax efter tre hämtade jag Jed på skolan. Vi underhöll oss i en timme med att rita rymdraketer, innan vi hämtade Chloe på tennisen. Därefter vad det middagsdags. Det blev den enklaste och godaste maträtten; makaroner med köttfärs. Ett stort tack till min kära pappa som låtit mig växa upp med denna maträtt! Barnen älskade det.

måndag 15 oktober 2012

HEJ

Till er som läser min blogg och inte känner mig säger jag HEJ!

Jag har nu varit i London i ungefär sex veckor och jag trivs hur bra som helst.

Organisationen som jag åker med heter Swedish Connection och drivs av en trevlig dam vid namn Marie. Om man vill åka med organisationen så är det lite formulär man ska fylla i och lite annat som man ska skicka in. Bland annat så måste man ha två childcare referenser, en character referens, engelskt CV,  utdrag ur polisregistret, en hälsorapport från en läkare och man måste skriva ett personligt brev som beskriver dig, ditt liv och dina intressen. Det personliga brevet används sedan för att para ihop dig med en familj som matchar. Jag kan också nämna att det är helt gratis att åka med denna organisationen och under hela året man befinner sig i London så kan man ta kontakt med Marie om det är något man undrar över eller behöver hjälp med.
När alla formulär är skickade och godkända så börjar Marie jakten på att hitta en familj som passar dig och dina önskemål. Dina formulär skickas till olika familjer, om de tycker att du verkar intressant så skickar Marie sedan familjens formulär till dig. Om du tycker att familjen skulle passa sig så tar du kontakt med familjen via mail och bestämmer sedan en tid att prata på telefon eller på skype. Om allt går bra och ni tycker om varandra och har pratat några gånger eller kanske mailat varandra, så har du helt plötsligt blivit deras au pair. Ibland krävs det att du pratar med några familjer innan du känner att du hittat rätt.

Att hitta i London kan ibland vara ett stort mysterium. Oftast får man kolla upp platsen man ska till på google maps och sedan med hjälp av ( Transport of London ) se hur man tar sig dit på smidigast sätt. Är det buss, tåg eller tub som gäller? Det är helt olika. Oftast lönar det sig också att fråga förbipasserande var platsen man ska till ligger, då gäller det oftast att ni vet ungefär vart ni ska eller att ni har sån tur att personen ni frågar har internet på telefonen så hen kan kolla upp det åt er. En smart sak är också att ha med sig en "A-Z London" som är en kartbok att ha med sig i väskan.

Att hitta vänner i London är inte svårt alls. Det är helt okej att åka hit helt ensam. Även om jag hade turen att åka hit med tre av mina närmsta vänner så känner jag flera personen som inte kände en människa innan de kom hit. Svaret på denna fråga är FACEBOOK! Där finns ett flertal grupper för au pairer i London. Det är helt okej att skriva "Hej jag heter Cecilia, bor i Clapham och skulle gärna vilja träffa någon och hitta på något skoj". Pling* och du har tio nya vänner.

I London finns det alltid något att göra för att inte få tråkigt. Träffa folk, fika, shoppa, gå på museum, titta på folk, äta glass... ja, vad som helst. I London finns det något för alla!

fredag 12 oktober 2012

Sängbunden?


Om ni vill känna er gamla i förtid så gör det här passet.


Lovar att ni inte kommer att kunna gå normalt på några dagar.

tisdag 9 oktober 2012

Besviken pojke


-What's that?, säger Jed och pekar på mitt stora paket med brytknäcke.

-It's some hard bread.

-Oh, i thought it was a donut.